
Answers to the Frequently Asked Questions 

Villa Serena 

Q. What are my voting rights in the condominium association?

The members of the association are entitled to one vote for each unit 
owned by them. Please refer to Article 2.2 of the Bylaws. 

Q: What restrictions exist in the condominium documents on my right to 
use unit? 

Please refer to Article 12: Declaration - Use Restrictions. This section 
outlines the restrictions relating to occupancy, age, pets, nuisance, vehicles, 
parking, garages, driveways, signs, antennas dishes, lanais, guest occupancy 
and the exercise facilities. All of which are monitored by the Board of Directors. 

Q: What restrictions exist in the condominium document on the leasing on 
the leasing of my unit? 

Please refer to the Article 13 of the Declaration, Leasing of units (units 13.1 
thru 13.5) There shall be no lease of a unit within the twelve (12) month period 
following initial conveyance of a unit to an owner. This also discusses the 
procedures, term of lease, frequency of leasing, occupancy during lease terms, 
use of common elements and compliance by tenants and others. All leases shall 
be fully bound by all terms and conditions of the Declaration. There is no prior 
approval of lease by the Board. 

Q: How much are my assessments to the condominium association for my 
unit type and when are they due? 

The monthly assessment of $370.00 

Q: Do I have to be a member in any other association? If so, what is the name 
of the association and what are my voting rights in the association? Also, how 
much are my assessments? 

There is not a Master Association 






